Wie ben ik?


Als psychotherapeut ben ik gespecialiseerd in fibromyalgie, cvs en burn-out maar ook in alle chronische klachten (van depressie naar wederkerige belemmerende gedragsmechanismen). Samen met mijn partner hebben we twee kinderen.

Na mijn studies in maatschappelijk werk en licentie in handelswetenschappen, ben ik werkzaam geweest in rekrutering. Nadien heb ik mij meer willen richten naar wat werkelijk mijn pad werd waarop ik volgende opleidingen, in tijdsvolgorde, heb gevolgd:

  • MLC: methode de liberation des cuirasses de Marie-Lise Labonté, 2 jarig (psycho-corporiële methode)
  • Coachingopleiding, 2 jarig (BAO Groep)
  • Opleiding Vitaal Koken, 2 jarig (Pol Grégoire)
  • Opleiding Traumaopstellingen (Franz Ruppert) met aansluitend 4 jaar leertherapie en supervisie
  • Psychotherapeutische opleiding in "Phenotherapie", 4 jarig (ProductionsCoeur.com): een holistische psychotherapeutische benadering waar lichaam, geest en emoties aan bod komen
  • Psychopathologie, jaaropleiding (David Tisseyre, Institut Européen de Sophro-Analyse, Paris)
  • Familie-opstellingen, jaaropleiding (David Tisseyre, kl. Psycholoog, Paris)
  • Sensorimotorische Psychotherapie, 2 jarig (P. Ogden)


Waarom die opleidingen en specialisatie in fibromyalgie, cvs en burn-out ?

Omdat ik zelf meerdere jaren zware fibromyalgie en cvs heb gehad en daarop een burn-out heb gedaan terwijl ik in de bedrijfswereld werkte. De dag van vandaag ben ik helemaal genezen en veel gelukkiger dan voor ik ziek werd. Symptomen waren dan gek genoeg de eerste stap naar mijn innerlijke genezing. Ik heb besloten die ervaring te delen met anderen.

Ik heb veel begrip voor wat het is, moe te zijn, pijn te hebben en geen uitweg te vinden. De uitzichtloosheid, het onbegrip naar zichzelf toe alsook het onbegrip van en door anderen… En anderzijds ben ik er sterk van overtuigd ben dat een uitweg mogelijk is door terug een balans te vinden tussen lichaam, geest (mentale) en emoties. Meestal is het mentale te aanwezig waardoor het lichaam en de emoties werden genegeerd. De emoties zorgen voor de communicatie tussen lichaam en geest. Ik geloof in de innerlijke kracht die genezing mogelijk maakt.

Ik breng de communicatie, van elkeen naar zichzelf toe, terug op gang door interactie te bieden zowel via het verbale dan via het subtiel non-verbale.

Via symptomen wil het onbewuste lichaam iets duidelijk maken, het is dan ook echt wel belangrijk om daarnaar te gaan leren luisteren. Het onbewuste lichaam is vaak  zoals een baby, die kan niet spreken en hoe minder er wordt gezocht wat het nodig heeft, hoe meer hij zich gaat uitdrukken met wenen of schreeuwen (zoals het lichaam met symptomen doet). Dat geldt dan volgens mij met eender welke ziekte. Ziekte neemt een plaats in tussen jou en jezelf; tussen wie je werkelijk bent en wat je toont of doet in je leven.  Soms is dit een langzaam en moeizaam proces. Die ontmoediging heb ik ook gekend en toen betekende het heel veel iemand te hebben die in mijn proces echt geloofde.

Nu geef ik dit graag door. Je bent heel erg welkom!!