Over MLC


MLC staat voor “Methode de libération des cuirasses” een canadese lichaamsgerichte methode met als letterlijke vertaling : “methode ter bevrijding van harnassen”.

Met deze "harnassen" worden lichamelijke spanningen bedoeld die de vitale energiedoorstroming kunnen belemmeren waardoor ziekte, pijn of een algemeen gevoel van onwelzijn kunnen ontstaan.

Het is via zachte lichaamsbewegingen dat men op een veilige en zachte wijze opnieuw contact neemt met zijn eigen lichaam. Gaandeweg kunnen symptomen beter begrepen worden en tegelijk fysische en psychische spanningen losgelaten worden. Je krijgt meer ontspanning, welzijn en vitaliteit in de plaats alsook een dieper en juister lichaamsgevoel. Hierdoor kan men een sterker gevoel van zelfzekerheid herwinnen.

Concreet zal ik je via eenvoudige grondoefeningen begeleiden; oefeningen waarbij ten allen tijde het contact met de grond van een lichaamsdeel benadrukt wordt met behulp van zachte materialen uit schuimrubber die ter plekke beschikbaar is.

Indicaties zijn: gewrichtsproblemen, rugproblemen, circulatiestoornissen, gewichtsproblemen, angsten, afhankelijkheidsstoornissen, slaapstoornissen, depressiviteit, stress of een algemene nood om jezelf terug te vinden, …

Wat ik je voorstel is een afspraak met jezelf via een unieke methode die krachtig, zacht en veilig is.