Over SensorimotorDe methode "Sensorimotorische psychotherapie", door Pat Ogden ontwikkeld, is een behandelmethode die het genezend vermogen van het lichaam aanwendt om de geestelijke en fysieke restanten van trauma of problematische gehechtheid te verminderen.

Deze methode leent zich uitstekend om het mentaal narratief verhaal rond trauma en gehechtheid dat een cliënt kan hebben niet als enige bron van informatie te hebben maar deze zelfs te doorbreken. Hierbij dient het lichaam met al zijn bewuste en onbewuste aspecten als instrument tot therapeutische actie. Hierdoor wordt het een onmisbaar middel om tot zelfkennis en verandering te komen.

Er is immers een heel verhaal dat verteld wordt via de "somatische getuigenis"; gebaren, lichaamshouding, manier van spreken, gezichtsuitdrukkingen, de "blik", en de (micro)-bewegingen van het lichaam,... Dit verhaal kan zelfs vroegkinderlijke ervaringen kenbaar maken, die reeds lang vòòr de verwerving van taal, in de hersenen en het lichaam worden opgeslagen.

De cliënt wordt nieuwsgierig gemaakt naar de relatie tussen: het lichaam, overtuigingen en emoties. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. mindfulness-technieken om deze relaties tot stand te laten komen.