Hoe werk ik?


Ik benader elk persoon als geheel, met integrale aandacht voor lichaam, geest, emoties en ziel. De holistische aanpak.

Het is namelijk zo dat je je niet kan helen door over je wonden van je jeugd enkel na te denken. Je kan die dan wel begrijpen en dat is dan al een stap maar het is ook essentieel deze echt te voelen en de bijhorende emoties te kunnen uiten. Soms zijn ons mechanismen die we altijd al gebruikt hebben er terug, dan lopen we weg net als vroeger wil je voor de pijn weglopen. Deze keer kan je anders reageren omdat er iemand aan je zei is die er voor jou is. Die de veiligheid geeft en de achtzaamheid om je gevoelens te verwelkomen. Dan is dat innerlijk kind (dat ieder elk heeft) sterk aanwezig. Hij komt stil aan uit zijn schuilplaats. Deze keer gaan we anders om met dat kindje en luisteren we naar zijn gemis en geven we hem wat het nodig heeft, liefde en aandacht. Je beseft ook dat de manier van reageren als kind een goede oplossing was maar dat die manier nu niet meer van toepassing is en zelfs belemmerend is vandaag. Dat waren zijn overlevingsstrategieën en beschermingsmechanismen.

Na deze herontdekking heb je waarschijnlijk tijd en ruimte nodig om het integreren van die nieuwe ervaring. Het voelen in je lichaam via de emoties.

Stilaan gaat de pijn over en je wordt bewust hoe het vernauwen van je visie van je leven getint werd door je jeugd.

Je kan creatief worden en je valkuilen en blessures van vroeger worden talenten, gaven enz. Overlevingsstrategieën worden talenten want nu kan je kiezen wanneer je die gebruikt en hoef je die niet meer dwangmatig te gebruiken.

Je bent nu klaar om jezelf veel liefde en aandacht te geven. Je bent meester en leerling van jezelf. Je durft lief te hebben. Je durft zijn en niet alleen doen. Je voelt evenwicht tussen je vrouwelijke kant en je mannelijke kant dat je nu man of vrouw bent. Je kan beslissingen nemen vanuit je kern omdat je kan voelen (je hebt contact met je verticaliteit). Je kan rekening houden met jezelf en met de ander (je hebt contact met je horizontaliteit).

Vanuit mijn hoogsensitiviteit kan ik mensen benaderen met heel mijn wezen. Ik laat me raken door het verbale, non-verbale, het energetische.

Er wordt rekening gehouden met zowel de pre-natale fase, de kindertijd, het transgenerationele maar ook de wereld van archétypes, symbolen en dromen.